Van különbség a franciaágy és a kanapé között?

Igen, van különbség a franciaágy és a kanapé között. Tehát nem mindegy, hogy az internetes kereséssorán melyikszót ütjüka keresőbe.De abútor áruházban,az üzlethelyiségben botorkálvasem mindegy,hogy mit kérünk azeladótól.


Az alábbiakban több szempontból részletezem is a különbségeket.


Felhasználás és funkció. A franciaágy elsősorban alvásra szolgál. Általában egy matrac és egy ágykeret alkotja, és a célja az, hogy kényelmes alvást biztosítson. A másik fajú termék egy többfunkciós bútordarab, amelyet ülésre és pihenésre is terveztek. A kanapéknak különböző formái vannak, és a legtöbb esetben ülőhelyet biztosítanak, de átalakíthatók fekhellyé is.


Megjelenés. A gallokról elnevezett bútor hagyományosan egy ágykeretből és egy matracból áll, ahol a matrac általában a keretbe van helyezve. A kanapék számos formában és stílusban kaphatók, és kialakításuk az ülés és a dizájn szempontjából is változhat


Méret. A franciaágyak általában egy- vagy kétszemélyes méretekben érhetők el, a matrac méretétől függően. A kanapé mérete változó lehet. Lehet egy-, két-, vagy akár háromszemélyes is, és a tervezéstől függően kisebb vagy nagyobb.


Ágynemű és kiegészítők. A franciaágyhoz általában ágyneműre van szükség, beleértve az ágyneműt, a takarót és a párnákat. A kanapé esetében a párnák és a kiegészítő díszpárnák általában a kényelem és a dizájn szempontjából fontosak.


Fontos megjegyeznünk, hogy vannak olyan bútordarabok, amelyek kombinálják a kétféle termékfajta funkcióit, például a díványágyak vagy kanapéágyak. Ezek lehetnek átalakíthatók fekhellyé és alkalmasak lehetnek mind ülésre, mind alvásra.

Kanapé fajták


A kanapék számos megjelenési formában elérhetők, és a tervezési preferenciáktól, valamint a helyszíntől és az igényektől függően választhatunk közöttük. Néhány közülük:


Hagyományos kanapé. Ez a klasszikus forma általában egyenes vonalakkal és párnázott ülőfelülettel rendelkezik. Kapható egy-, két- vagy háromüléses változatba


Sarokkanapé. A sarokkanapék kialakítása egy szobában a sarokba helyezhető el, így hatékonyan kihasználva a rendelkezésre álló teret. Ez ideális lehet nagyobb nappalikhoz.


Dívány. A dívány egy hagyományosan karok nélküli, hosszabb kanapé, amelynek egyik oldala hátulja helyett egy magasabb díszítő elemmel rendelkezik. Stílusos és elegáns megjelenést kölcsönöz a helyiségnek.


Kinyitható kanapé . Ezek a kanapék átalakíthatók fekhellyé, így alkalmasak vendégek fogadására. Kinyitva egy kényelmes fekhelyet nyújtanak.


Moduláris Kanapé. A moduláris kanapék különféle egységekből állnak, amelyeket kombinálhatunk és alkalmazkodhatunk a helyiség méretéhez és elrendezéséhez. Rugalmasan változtathatók és testreszabhatók.


Ezen formák közül választhat az igényei és preferenciái szerint, és lehetőség van akár kombinálni is őket, hogy egyedi bútorösszeállítást hozzon létre.

Üzletünk SZINTE NAGYKER ÁRAKON árul minőségi franciaágyakat és matracokat, széles választékban. Tekintsd meg a kínálatot!

Címkék: