Ízlés a hálószobában

Szögezzünk le rögtön valamit: attól még, hogy valami modern, nem biztos, hogy szebb is. Attól még, hogy valami klasszikus, lehet öreges is, de lehet fiatalos is. Mi a lényeg, mi a különbség? Egyértelmű, hogy az ízlés egy olyan szempont, ami döntő lehet. Hiszen, különböző karakterű, vérmérsékletű, irányultságú embereknek más és más tetszik.

Az ízlésünket formálhatják különböző dolgok. A stílus maga az ember - tartja a mondás, de ez igaz lehet a stílus is, hiszen, ami tetszik nekünk, az felel meg voltaképpen saját magunk benső világának is. Kijelenthetjük, hogy amilyen az adott lakberendezésünk, olyanok vagyunk. A bensőnk kisugárzásának tekintsük a házunkat.

Szűkebb értelemben vegyük a hálószobát: egy rendvédelmi szerv dolgozójának (például katona) a hálója biztosan nem kupis, magyarul rendszer van benne. Lehet benne persze némi túlzsúfoltság is, de biztosan átlátható.

Egy buddhistáé, netán, ha még harcművészetekkel is foglalkozik, akkor az ő hálója egyszerű lesz, letisztult és minden felesleges holmitól mentes. Persze, ez főleg a zen irányzatra igaz, ami mondhatjuk, hogy szellemi alapja a minimalista berendezésnek. Egyéb, buddhista irányzatok képviselői lehet díszítik mindenfélével még a hálót, de nem fogják túlzásba vinni.

A magyar hagyományokat követők biztosan a népies motívumokhoz fognak nyúlni, vagy legalábbis próbálják megjeleníteni ezeket.

A franciaágyak is tükrözik a stílusokat: van letisztultabb, van hagyományosabb, van egészen díszes, van extravagánsan ívelt és még sorolhatnánk. Ma már mindenki megtalálja a saját maga számára leginkább kívánatos darabot. A mi választékunk is így épül fel: mindenki ízlésének megfelelően.


Persze fontos, hogy a megfelelő ízlés megjelenjen a hálószobában, de ez igaz a konyhára is! Tekintse meg a Konyhasziget webáruházat, amennyiben szeretne jó minőségben konyhabútort venni! 

Üzletünk SZINTE NAGYKER ÁRAKON árul minőségi franciaágyakat és matracokat, széles választékban. Tekintsd meg a kínálatot!

Címkék: