A franciaágy egészségre vonatkozó hatásai



Nem mindegy, hogy min és hogyan alszunk. A matracon, a franciaágyon és persze máson is múlik az, hogy hogyan ébredünk. Az alvás meghatározza a másnapi teljesítményünket, így érdemes végiggondolni a tényezőket, és ha kell, akkor módosítani.

A környezet miért is fontos? És melyik eleme esik a legnagyobb súlyba? Nyilvánvalóan nem tudjuk pontosan meghatározni az arányokat, de számításba vesszük a tényezőket:

A levegő minősége: kevés oxigént tartalmazó, állott levegőben nemcsak aludni, de nyilván semmi mást sem lehet csinálni egészségesen. Szellőztessünk, akár elalvás előtt! A kisebb légterű lakásokat, szobákat sűrűbben kell szellőztetni...

A nagy meleget is ajánlatos kerülni, ahogy a hideget is. Általában 16-20 fok közötti hőmérséklet az, ahol szívesen alszunk: valaki a 16 fokot kevésnek érzi, valakinek pont az az ideális, de ismerünk olyat is, aki 20 fokban képtelen aludni "hőségre" hivatkozva. Ez a test hőháztartásától függ, ami nagyban függ az életkortól is: az idő előrehaladtával egyre "fázósabbak" leszünk. Sportolók általában jobban bírják a hideget, mert a rendszeres testmozgással a hőháztartásuk is egészségesebb.

Fények: a mesterséges fényeket mindenképpen kerüljük, de a természetes fényeket egy egészséges arányban nem árt beengedni. Persze ez is szokás kérdése: valaki szereti, ha még reggel 8-kor is teljesen sötét uralkodik a hálószobájában, valaki pedig szereti érezni a felkelő Napot. Azonban a különböző villódzó mesterséges fények csak zavaróak lehetnek éjszaka, ahogy a különböző elektromos kütyük is.

Ugyanez igaz a hangokra is: minél inkább csend vesz körül minket, annál jobb lesz az alvásunk. Esetlegesen érdemes elgondolkozni a nyílászárók hőszigetelésén is.

A legfontosabb viszont az ágyunk minősége: alváshoz hosszútávon csak és kizárólag franciaágyat, rendes ágyat használjunk! Vannak nagyon jó minőségű, átalakítható kanapék is persze (www.kanape.net), de ezeket nem arra tervezték, hogy hosszútávon ezeken aludjunk. Egy jó franciaágy tehát elengedhetetlen.

A matrac is ugyanolyan fontos: szóltunk már ezekről és érdemes is elolvasni. Nagyon sok fajta matracunk van a puhábbtól, a keményebbekig, de a lényeg mindegyiknél, hogy kényelmes legyen.

Az alvásunk minőségét nagyon sok minden befolyásolja tehát, de a két legfontosabb maga a franciaágy és a franciaágy matrac. Forduljon bizalommal hozzánk, hogy sikerüljön kiválasztani az Önnek legmegfelelőbbet!

Franciaagy.net

Üzletünk SZINTE NAGYKER ÁRAKON árul minőségi franciaágyakat és matracokat, széles választékban. Tekintsd meg a kínálatot!

Címkék: