Tippek a franciaágy vásárláshoz


Mit nézzünk meg franciaágy vásárláskor? Miben jobbak a mi ágyaink? Összeszedtük pontokba, és arra is igyekszünk felhívni a figyelmét, hogy mikor kell menekülni az adott üzletből.

  1. Az ágykeret korpusza: amennyiben láthatóan gyenge minőségű, például élfóliázott puhafa, akkor meneküljünk el! Nálunk csak keményfa ágykereteket kapni, valódi fából.

  2. Az ágyrács minősége: mennyire rugalmas és mennyire illeszkedik a kerethez? Nálunk törekszünk a tökéletes rugalmasságú ágyrácsok berakásához. Mi csak német minőségű ágykeretet és ágyrácsot használunk.

  3. Az ágynemű felemelőszerkezete: figyeljünk rá, hogy kimondottan gázdugattyós, hidraulikus legyen. Ha nem az, akkor sem gond, de az biztos, hogy a mechanikus szerkezet előbb-utóbb elromlik. Figyeljünk oda vásárláskor, mert ha már az elején nem jár tökéletesen a szerkezet, akkor az hamar csődöt fog mondani.

  4. Rugók: valahol azzal spórolnak, hogy a gyengébb 1,8-as rugókat építik be, a 2,4-es rugók helyett. Mi kimondottan csak erősebb, hosszabbtávú rugószettel dolgozunk.

  5. Kopásállóság: ezt a legnehezebb tesztelni és nagyon nehéz kiválasztani a jó minőségű huzatokat, de azért vannak árulkodó jelek. Nézzük meg a kirakat darabokat, hogy mennyire vannak megkopva a sarkokon, van-e rajtuk elváltozás a színekben? Akár csak minimálisan is eltérve inkább hagyjuk.

  6. Illesztések: amennyiben hézagos az adott bútornál az illesztés, vagy nem teljesen illeszkedik, akkor egy összetákolt hamisítványról van szó.

  7. Mennyi ideje áll ott, mennyi vásárlója van az üzletnek? Ha rég óta kiállított darabokat látunk, alig lézeng valaki az üzletben, akkor felejtős, mert egy valóban minőségi bolt reggeltől estig ad el bútorokat.

  8. A matracnak a sűrűségére is kérdezzünk rá! Az olcsóbb matrac ritkább anyagsűrűsége, és az nem is olyan jó... Bővebben a matracokról itt írunk.

  9. Mi a fő szakterülete az áruháznak, üzletnek? Ha nemcsak 3-4 fajta bútort árulnak, hovatovább foglalkozik MINDENNEL az adott üzlet, akkor kicsi az esélye, hogy valóban jó franciaágyat tudunk venni.


Bónusz tipp - kiegészítő

Abban az esetben, ha szeretnénk igazán alaposan, megfontoltan vásárolni franciaágyat, érdemes lehet személyesen is meglátogatni az üzletet. Ekkor persze mehetünk saját autóval is, de miért ne mehetnénk taxival? Sokkal kényelmesebb megoldás lehet! 



Üzletünk SZINTE NAGYKER ÁRAKON árul minőségi franciaágyakat és matracokat, széles választékban. Tekintsd meg a kínálatot!

Címkék: