Milyen matracot válasszak a franciaágyhoz? Ajánljuk a saját fejlesztésű matracainkat!


Melyik matractípus mit jelent? Bonellrugós, zsákrugós memóriahabos matrac és még sorolhatnánk, és soroljuk is őket ebben a bejegyzésben, aminek segítségével el tudja dönteni, hogy milyen matracú franciaágyat vegyen, vagy a meglévő franciaágy kerethez milyet válasszon. A franciaagy.net-en található ágyak matracairól is szólunk.

A két fő matractípus: rugós és rugónélküli, és a mi általunk kifejlesztett, kombinált matracok.

A rugós matracok is két további főtípusra oszthatóak: bonellrugós és zsákrugós (táskarugós) matracok. A rugónélküli matracokból három főtípust érdemes megkülönböztetni: normál (hideg) habmatrac, latex- és biomatracok, illetve a memóriahabos matracok.

A franciaagy.net-en kapható franciaágyakhoz kifejlesztettünk kombinált matracokat, amik vásárlói tapasztalatok alapján nagyon kényelmesek. A bejegyzésünk végén ezekről is bővebben szólunk (ha már minket olvas), de addig is ismertetjük az alaptípusokat, hogy tisztában legyen a főbb jellemzőkkel.

A teljesség igénye nélkül felsoroljuk az alaptípusokat, amikkel találkozhat franciaágy vásárláskor (a piaci kínálat alapján összeállítva):

Bonell rugós matrac:
Nagy felületű rugókból áll, amelyek dupla tölcsér alakúak, és a rugóstestekkel egymással össze vannak kapcsolva, általában drótozással. Ez a legrégebbi matractípus, piaci részesedése még mindig jelentős. Előnye, hogy olcsó, de nem strapabíró, nincs pontos formakövetés, úgynevezett „áthullámzás” tapasztalható.

Zsákrugós (táskarugós) matrac:
A bonell rugó felváltására fejlesztették ki. Itt már a rugótestek külön textíliába „csomagolva” vannak jelen, így az áthullámzás csökkent, jobb a formakövetése, zónák alakulnak ki és tartósabb is. Némileg drágább, mint bonell rugós. Altípusa a mini, vagy multi zsákrugónak nevezett rendszer, ami annyiban jobb, hogy még több rugótestből áll, így még inkább formakövetővé vált.

Hideghab matrac:
Kemény matrac, ami fájós hátúaknak ajánlatos, főleg a mi hideghab matracaink valóak a hátfájósoknak. A franciaagy.net főleg keményebb, nagyobb térfogat sűrűségű (poliuretán) habból készített matracokat forgalmaz. Létezik persze puha verziójú „hideghab” is, azonban ezek többnyire ritkább anyagúak, kicsi a sűrűségük, nincs bennük annyi „anyag”. Érdemes gyanakodni, ha könnyű, nagyon puha és persze olcsó lenne a matrac a franciaágyhoz, amit hideghab matracként árulnak. Valószínűleg átverés…

Memóriahabos matrac:
Speciális anyagból készülő, legkényelmesebb habmatrac. Legtöbb franciaágyunkhoz ezt is adjuk alapból (illetve a kombináltakat, lásd lentebb). Ez egy olyan matrac, ami teljes mértékben felveszi a test formáját alvás közben, és csak lassan nyeri vissza az eredeti állapotát. Nem marketingfogás, de tényleg űrtechnológiáról beszélünk, mert a NASA hozta létre az űrrepülők üléseihez, ahol hatalmas G-terhelést kell a pilótáknak kibírniuk, és ott tényleg számít, hogy az ülés habja mm-re passzoljon az emberi testhez. 1990-es évektől kapható kereskedelmi-civil forgalomban.

Vákuum matrac:
Igazából ez egy csomagolási technika, nem egy különleges matractípus. A matractípusok 90%-át lehet vákuum csomagolni, és csak a csomagoláson van a hangsúly, tekintve, hogy a szállítása, tárolása jelent könnyebbséget. Átverés, amikor vákuumcsomagolt matracot különleges matracként árulnak…
Egyszerűen kipréselik belőle a levegőt és így csomagolják és árusítják.

Kókusz hideghab matrac:
Kókuszrostok latexált lemezeiből és hideghab matracok keverékéből jönnek létre. Félig bionak tekinthető, mivel a kókuszrost jól szellőző, antiallergán hatású, mégis jól tartja a hőt. Ez már egyfajta kombinált matracnak is tekinthető, hiszen a hideghab matrachoz kókuszrost alapú anyagot kevernek.

Biomatrac
Na, ilyen nincs :) A biomatrac az teljes mértékben természetes alapanyagból készülne, de nyilvánvalóan a magas ára miatt kereskedelmi forgalomban nem kapható teljes mértékben biomatrac. Olyan matrac kapható, aminek nagy százaléka természetes latexból és kókuszrostokból áll. Jelenleg hazánkban kapható legtöbb biomatracnak eladott matracban viszont nagyon kevés a természetes eredetű anyag… azonban a latex anyagnak a puhasága, rugalmassága jól kombinálható a kókuszrostból álló félmerev lemezekkel.

A Franciagy.net-nél található franciaágyak matracai:

Acélrugós matrac: A bonell rugós matracokat továbbgondolva, erősebb szerkezetű matracokat kínálunk helyettük. Kiváló minőségű, erre a célra „feledzett” acélrugó található benne, illetőleg a rugórögzítések (fészkek), a matrac külső anyaga is extra erős kivitelű, hogy a tartóssága meglegyen, és kényelmet is biztosítson. Német minőség.

Hideghab matrac: A natúr hideghab matrac. Nálunk nagy térforgatsűrűségű, kimondottan kemény, fájós hátúaknak való matracok a hideghab matracok.

Kombinált 1.: Hideghab és memóriahab keveréke - Hideghab és memória habos rétegek összeragasztva speciális eljárással. Megfelelő rétegben van memória és hideghab réteg, a különbféle keménység eléréséhez. Van egészen keményen memóriahabos, vagy puhább hideghab több memóriaréteggel.

Kombinált 2.: Rugós és hideghabos kombináció - A hideghab rétegeket rugós típussal kombináltuk. Egyszerre kemény, de mégis követi az emberi testet. Mi ezzel a négyféle matraccal adjuk el az összes franciaágyunkat. Ki kell jönni, rá kell feküdni, ki kell próbálni. Igazából többet erről nem érdemes írni… Reméljük, hasznos volt a rövid ismertetésünk.


Üzletünk SZINTE NAGYKER ÁRAKON árul minőségi franciaágyakat és matracokat, széles választékban. Tekintsd meg a kínálatot!

Címkék: