Harmónia a franciaágy körül, a hálószobában

Harmónia a franciaágy körül, a hálószobában


A kiegyensúlyozott alváshoz nemcsak egy kényelmes franciaágy szükséges, hanem annak környezetére is különös gondot kell fordítanunk. Ehhez adunk néhány tanácsot.


A kevesebb néha több: ne akarjunk mindent a hálószobába bezsúfolni, amit elképzelünk a franciaágyunkon kívül. Sokkal inkább törekedjünk az egyensúlyra, harmóniára, amik bár eléggé megfoghatatlan fogalmak, de amikor megtaláljuk ezek lényegét, akkor mégis kézzelfoghatóvá válik. Dobjuk ki a sok kacatot, a polc ne legyen tele mindenféle porfogóval, az éjjeli szekrényünk ne egy lerakat legyen. A letisztult formáknak nagy divatja van, és lehet, hogy néhol vitatott az alkalmazása (pl. építészet, ahol kockaházakat terveznek), de a lakberendezésben igenis nagyon nyugodt hangulatot tud teremteni.


Összhangban legyenek a színek, és berendezések. A hálószobánk berendezéséről itt már írtunk bővebben. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a legfontosabb, magának a franciaágynak az elhelyezése. Mivel hálószobáról van szó, ennek kell a középpontban lennie. A térhatást is figyelembe véve, a centrumot is az ágynak kell képeznie.


Elektronikai berendezések nem tesznek jót a nyugodt alvásnak, de ha mégis van tévénk, egyéb ilyen eszközünk, akkor minél inkább próbáljuk meg besüllyeszteni a bútorba, "elrejteni", mert könnyen egy ilyen eszköz kerülhet a központba, mert egyedüli elektromos eszközként vonzza a szemet, és máris borul az egyensúly.


Hangulatvilágítási elemekkel nagyon jól fel tudjuk dobni a hálószobánkat. Itt is játszhatunk a különböző színű megvilágításokkal, néha-néha pedig egy-egy gyertya, füstölő meggyújtása igazán jó hangulatot tud teremteni.


A selymes, lágy szatén anyag játéka a franciaágyon exkluzivitást kölcsönöz az egész hálószobának. Ezzel a funkcionális kiegészítővel igen komoly hatást tudunk elérni.


Amennyiben kisebb lakásunk van, és nincs külön hálószobánk, például együtt van a nappalinkkal, úgy is mindenképpen próbáljuk meg a teret szeparálni térválasztó elemekkel. Fontos szempont, hogy mindenképpen legyen olyan érzetünk, hogy van egy saját terünk, ami csak az alváshoz szolgál.
Címkék:
Kiemelt termékeink közül

Üzenetküldés

Tudunk esetleg valamiben segíteni neked?


  • Add meg a neved helyesen

    Add meg az email címedet helyesen

  • Add meg a telefonszámodat helyesen

  • Add meg az üzeneted helyesen

Este hat óra után nem vagyunk telefonon elérhetők. Add meg a telefonszámodat, és visszahívunk holnap!
Az űrlap elküldésével igazolja, hogy tudomásul vette az adatvédelmi irányelveinket.X

Webáruházunkban nem zajlik kifejezett online értékesítés. Az alábbi számot hívja fel vagy nyomja meg a gombot, amennyiben érdeklődik a kiszemelt terémkkel kapcsolatban!

+06/70 626-50-33
X
Hívja értékesítőnket bizalommal!
+06/70 626-50-33