Harmónia a franciaágy körül, a hálószobában


A kiegyensúlyozott alváshoz nemcsak egy kényelmes franciaágy szükséges, hanem annak környezetére is különös gondot kell fordítanunk. Ehhez adunk néhány tanácsot.


A kevesebb néha több: ne akarjunk mindent a hálószobába bezsúfolni, amit elképzelünk a franciaágyunkon kívül. Sokkal inkább törekedjünk az egyensúlyra, harmóniára, amik bár eléggé megfoghatatlan fogalmak, de amikor megtaláljuk ezek lényegét, akkor mégis kézzelfoghatóvá válik. Dobjuk ki a sok kacatot, a polc ne legyen tele mindenféle porfogóval, az éjjeli szekrényünk ne egy lerakat legyen. A letisztult formáknak nagy divatja van, és lehet, hogy néhol vitatott az alkalmazása (pl. építészet, ahol kockaházakat terveznek), de a lakberendezésben igenis nagyon nyugodt hangulatot tud teremteni.


Összhangban legyenek a színek, és berendezések. A hálószobánk berendezéséről itt már írtunk bővebben. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a legfontosabb, magának a franciaágynak az elhelyezése. Mivel hálószobáról van szó, ennek kell a középpontban lennie. A térhatást is figyelembe véve, a centrumot is az ágynak kell képeznie.


Elektronikai berendezések nem tesznek jót a nyugodt alvásnak, de ha mégis van tévénk, egyéb ilyen eszközünk, akkor minél inkább próbáljuk meg besüllyeszteni a bútorba, "elrejteni", mert könnyen egy ilyen eszköz kerülhet a központba, mert egyedüli elektromos eszközként vonzza a szemet, és máris borul az egyensúly.


Hangulatvilágítási elemekkel nagyon jól fel tudjuk dobni a hálószobánkat. Itt is játszhatunk a különböző színű megvilágításokkal, néha-néha pedig egy-egy gyertya, füstölő meggyújtása igazán jó hangulatot tud teremteni.


A selymes, lágy szatén anyag játéka a franciaágyon exkluzivitást kölcsönöz az egész hálószobának. Ezzel a funkcionális kiegészítővel igen komoly hatást tudunk elérni.


Amennyiben kisebb lakásunk van, és nincs külön hálószobánk, például együtt van a nappalinkkal, úgy is mindenképpen próbáljuk meg a teret szeparálni térválasztó elemekkel. Fontos szempont, hogy mindenképpen legyen olyan érzetünk, hogy van egy saját terünk, ami csak az alváshoz szolgál.Üzletünk SZINTE NAGYKER ÁRAKON árul minőségi franciaágyakat és matracokat, széles választékban. Tekintsd meg a kínálatot!

Címkék: