Dohos szag eltűntetése ágyból, ágyneműből

Előfordulhat, hogy vagy a háziállatunk után, vagy a kisgyermekünk után kellemetlen, büdös szagok keletkeznek, és nem elég a vizelet gyors felitatása sem. Az is előfordul, hogy az ágyneműtartóban dohos szag uralkodik, az ágyneműk szagokat vesznek fel...


Ilyenkor felmerülhet bennünk a kérdés, netán teljesen joggal: mégis mit tehetünk? Pontosabban mit NE tegyünk? Hiszen nem mindegy, hogy mit csinálunk, hogyan lépünk fel egy ilyen problémával szemben. Jelent bejegyzést a Franciaágy.NET csapata írta, aki szakértői tudással rendelkezik a témában. Lássuk, hogy mik a helyes lépések! 


Mik a lehetséges opciók? 


Alapvetően három különböző opcióban szoktak gondolkodni az emberek egy ilyen szituációban. Melyek lennének ezek? Ha egyszerű felsorolással akarunk élni, akkor a dolog így nézne ki: 


   1. Ecet

   2. Szódabikarbóna

   3. Légfrissítő


A légfrissítő használata alapvetően butaság. Hiszen, a problémát nem a "gyökerénél" fogja meg. Habár egy ideig képes elnyomni a dohos, büdös szagot, viszont nem fog végső megoldást nyújtani a gondjainkra és annak forrását sem szűnteti meg. 


Az ecet használata sem rossz, habár erős, savas hatása és ingerlő hajlama miatt talán nem ez a legjobb döntés. Nos, lássuk, hogy szódabikarbónával hogyan oldhatjuk meg a helyzetet! 


A szódabikarbóna-a tuti megoldás a dohos szagra!


A szódabikarbóna egy veszélytelen, szóda előállításából visszamaradt sószerű anyag, aminek univerzális hatása nem ismeretlen. Használható gyógyászatban, higiéniára és takarítószerként is. Utóbbira koncetrálunk, főleg a franciaágy kapcsolatában. Természetesen a legjobb szagtalanítás mindig az alapos szellőztetés, de ez kevésszer megoldás. A szódabikarbónával azonban tudunk gyorsan eredményt elérni!


Ha kivehető az ágyneműtartónk, akkor mindenképpen vegyük ki, fertőtlenítsük át, majd szódabikarbónával szórjuk be, kicsit dörzsöljük át, hagyjuk állni, majd porszívózzuk ki. Hosszabb szagtalanításra ajánlatos szódabikarbónába trisót tennit, és ezt egy lapos edénybe betéve az ágyneműtartóba hagyjuk ott pár napig. Egyébként ez kisebb szobák esetén is kiváló szagtalanító módszer!


Az ágyunk foltjait is megpróbálhatjuk így kitisztítani: először csak szárazon szórjunk a makacs foltra szódabikarbónát, majd hagyjuk rajta állni 20-30 percet, aztán porszívózzuk fel. Matractól függően próbálkozhatunk egyre vizesebb, nedvesebb állagú súrolószerként való felhasználásával is, de mindig tartsuk be a fokozatosság elvét! Ha felsúroltuk, akkor tiszta vízzel is tisztítsuk át, aztán porszívózzuk ki!


Csak franciaágyak tisztíthatók szódabikarbónával?


A válasz egy határozott nem a kérdésre! Számos más esetben ugyanúgy használható, és remekül bevált eszköz. A szódabikarbóna nem csak a hálószobában, a franciaágyaknál, hanem még számtalan helyen működik. Csak egy példa: a szőnyegre egyenletesen kiszórva is tudunk tisztítani: egyenletesen szórjuk be a szőnyeget, várjunk vele legalább 30 percet, aztán porszívózzuk fel!


Miért lehet sokkal jobb döntés ezt a módszert választani?


Érdemes ilyen alternatív és természetes módszerekhez nyúlnunk, mert sokszor hatékonyabbak, mint a drága tisztítószerek és még csak nem is ártalmasak, jóval olcsóbbak is. Gondoljunk csak bele, hogy egy közeli üzletbe betérve milyen vagyonokat kérhetnek el tőlünk egy tisztítószerért, ami egészségtelen és igazából nem hoz jobb eredményeket. Ezért fontoljuk hát meg ennek a használatát! 


Hol kaphatunk könnyen tisztítható franciaágyat?


Kereskedésünkben rendkívül kedvező árakon, szinte nagykereskedelmi árban biztosítunk vásárlóinknak franciaágyakat a legkülönfélébb méretekben és kivitelben. Széles anyag-és színválaszték, akár raktárról vihető darabokkal, nem csak rendelésre! Tekintsd meg kínálatunkat, és vásárold meg álmaid franciaágyát még ma!

Üzletünk SZINTE NAGYKER ÁRAKON árul minőségi franciaágyakat és matracokat, széles választékban. Tekintsd meg a kínálatot!

Címkék: