Franciaágy: az együttalvás szimbóluma

Miért is terjedt el vajon a franciaágy és lett mára egyeduralkodóvá? Ha megnézzük az elmúlt korok ágyait, akkor inkább az egyszemélyes heverőket látjuk dominánsan. Nagyon ritkák, a nagy, két személyes ágyak, vajon miért?

Mára az vált megszokottá, hogy egy ágy több embernek szól. Megfigyelhető, hogy azok is franciaágyat vesznek maguknak, akik egyedül élnek, és ebben nem feltétlenül a jövőre gondolás játszik szerepet, vagy az, hogy nyilván megosztja az ágyat időnként mással is az ember :)

Alapvetően azt jelöli a franciaágy, hogy az alvásnak is megadjuk a módját, szeretünk kényelmesen, nagy helyen elterülni, mintha a jólétet is kifejeznénk. De ennél is inkább a társaslényünk jellegét fejezi ki a többszemélyes ágy.

A franciaágyak tehát így váltak egyeduralkodóvá, és szorították teljesen vissza az egyszemélyes heverőket...

Mi az elegencia szimbóluma?

Ha már beszéltünk arról, hogy mi az együttalvás szimbóluma, érdemes lehet arról is szót ejteni, hogy mi a határtalan stílusé és megjelenésé. A megfelelő eleganciához sokminden kellhet: például az, hogy egy remek táskánk legyen. 

Üzletünk SZINTE NAGYKER ÁRAKON árul minőségi franciaágyakat és matracokat, széles választékban. Tekintsd meg a kínálatot!

Címkék: