A legjobb franciaágyak-vélemények és kritika!

Sokszor, amikor vásárolni szeretnénk valamit, akkor az első kérdésünk: mi a legjobb darab, amit vásárolni lehet az adott kategóriában? Nincs ez másképp a franciaágyak esetén sem. Mi alapján dönthető el, hogy egy franciaágy a legjobb-e? Ár? Méret? Extra funkciók? 


Ezen bejegyzést a Franciaágy.NET szakértői csapata írta. Egyértelmű célunk, hogy bemutassuk, hogy mik a legjobb kapható franciaágyak a piacon és hogy mi hogyan választhatjuk ki a számunkra legoptimálisabbat. Lássuk a szempontokat!


Mi alapján osztályozhatunk egy franciaágyat? 


-anyag

-méret 

-kényelem

-sérülékenység 

-tisztíthatóság 

-extra funkciók


Nos, lássuk a szempontokat egyesével!


Anyag


Egy franciaágy anyaga elég nagyban meghatározhatja, hogy annak milyen lesz a minősége. Ha az ágykeretre gondolunk, akkor két anyagból készülhet az: fából, vagy pedig kárpitból.  Mind a kettőnek vannak előnyei és hátrányai egyaránt. 


A kárpitos franciaágyak egyik hátránya, hogy általában nem választható külön bennük a matrac és az ágykeret. Ez annyit jelent, hogy amennyiben a matrac már nem megfelelő minőségű vagy sérült, akkor az egész franciaágyat ki kell dobni. A kárpitban könnyedén megtelepedhetnek akár atkák is, míg ez a fa ágykeret esetén nem szokott gondot jelenteni. 


A fa kereteknél a matrac és az ágykeret különválasztható. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a matraccal nem vagyunk valamiért elégedettek, könnyedén ki tudjuk cserélni azt. Ez sokszor nagyon hasznos lehet! A fa könnyebben takarítható, mint a kárpit, így a tisztítással is kevesebb problémánk lehet. Ezen felül ne felejtsük el azt sem, hogy a fa impozánsabb, tekintélyt parancsolóbb. 


Ez alapján egyértelmű, hogy a fa ágykeret az előnyösebb. Kereskedésünkben rengeteg fából készült ágyneműkeretes franciaágy található. 


A fából készült ágykeretek között is vannak különbségek. Hiszen, sokféle fa létezik és számos különböző anyagból készülhet el a keret. Például a fenyő franciaágyak kicsit érzékenyebbek mint a tölgyből készült társaik. 


Méret


A franciaágyak jellemző méreteiről már egy korábbi cikkünkben írtunk. Viszont, röviden összefoglalnánk, hogy mit érdemes tudni erről. Érdemes tisztában lenni azzal, hogy az egyedi méret nem feltétlenül jelent minőségbeli különbséget. A mai franciaágyak 99%-a a szabványos méretekhez igazodik, hiszen ezek jellemzően kielégítik az igényeket. Mik ezek a szabványos méretek?


140X200 cm: ez a lehető legkisebb méret, igazából egy emberes, illetőleg kisebb hálószobába ajánlatos, ahol nem fér el kényelmesen nagyobb. Ha két emberes, akkor igazán szerelmes, összebújós méretről beszélhetünk, hiszen kényelmesen csak úgy fér el egymás mellett két ember, ha összebújik.


160X200 cm: ez a klasszikus, igazi franciaágy méret. Ez az egyik legélhetőbb és legelterjedtebb méret is. Ez a 20 cm is nagyon sokat tud jelenteni, még ha elsőre nem is tűnik soknak. 


180X200 cm: ez már igazi kisgyermekes ágy, tehát 2+1-es, itt már egyik szülő sem kerül le a földre. Nagy, impozáns méretű: az egyik legtágabb fekvőfelületet minden bizonnyal ez biztosíthatja. 


A 200X200-as méret pedig az extra nagy, amihez nagy hálószoba is szükségeltetik, hogy ne legyen kényelmetlen a franciaágyat kerülgetni. Amennyiben ilyenre szeretnénk beruházni, mindenképp mérjük fel, hogy a hálószobánk mérete "elbírja"-e ezt a hatalmas darabot, vagy sem.


Áruházunkban gyakorlatilag az összes lehetséges méretben tudunk franciaágyat kínálni. 


Kényelem


Természetesen, az egyik legfontosabb szempont-nem csupán az, hogy elférjünk a franciaágyon, hanem hogy az kényelmes is legyen! Ez természetesen sok mindentől függ. A belső rugózástól, a felületi kialakítástól, anyagtól többek közt. Illetve, ne felejtsük el, hogy mindenkinek kicsit mások az igényei. 


Nehéz egy konkért képletet meghatározni, ami megadja egy franciaágy kényelmét. A legjobb általában az-és ezt szoktuk feltétlenül javasolni a vásárlóinknak-hogy próbáljuk ki a kiszemelt franciaágyat. Olyannyira ezt tartjuk a sikeres bútorvásárlás kulcsának, hogy nálunk nem is lehet látatlanban rendelni-mindig kérjük vevőinket arra, hogy jöjjenek el, próbálják ki a darabot. 


Sérülékenység


A sérülékenység kérdése nagyon fontos, hiszen gondoljunk bele, hogy talán sok éven keresztül szeretnénk ugyanazt a franciaágyat használni. Egy nagyon sérülékeny darab lehet hogy csak pár évig bírja.


Általában elmondható, hogy a fa keretű ágyak a jobbak ilyen téren, ezért kínálatunk is első sorban ilyen darabokból tevődik össze. 


Tisztíthatóság 


A franciaágy tisztíthatósága nagyon fontos szempont, hiszen időnként koszolódhat a matrac és az ágykeret is. A vásárláskor tartsuk szem előtt, hogy egy franciaágy életkora jellemzően többszöröse egy matracénak. Tehát, még gondos tisztítás esetén is reális arra gondolni, hogy időnként cserélni kell majd a matracot. 


Alapvetően több módszer is létezik, a legelterjedtebbek az ecetes és szódabikarbónás megoldások. Egy korábbi bejegyzésünkben írunk erről a témáról, hogy hogyan lehet tisztítani a franciaágyakat. Kereskedésünkben mindig világosan közöljük a vásárlóinkkal, hogy melyik franciaágyak tisztíthatók. 


Extra funkciók 


Rengeteg alkalommal figyelhető meg, hogy egy franciaágyat extra funkciókkal látnak el. Például számos darabunk ágyneműtartós, ezzel rengeteg helyet megspórolva a lakásunkban.  Vannak LED-es franciaágyak is, amelyek különleges hangulatiságot teremthetnek. 


Melyek a legjobb franciaágyak? 


A cikkünkben szeretnénk kritikákat is bemutatni franciaágyakkal kapcsolatban. 


Sara boxspring


Annak ellenére, hogy kárpitos franciaágy, a legkeresettebb termékünk. A legtöbb vásárlónk elégedettségét jelentette eddig, hogy erre ruházott be. Nem csupán különleges színvilágú, hanem hihtetlenül kényelmes is besüppedős matracaival. Ágyneműtartós kivitelénél fogva akár tárolási feladatokra is felhasználható. 


Lisa boxspring 


A stabilitás igazi jelképe. A családok igazi kedvence, megbízhatóságával vált az évek alatt az egyik legkelendőbb darabunkká. Sok színben kapható, és szintén ágyneműtartós. 


Manhattan franciaágy 


A Manhattan franciaágy matraca különleges aloe-vera szivacsos rétegeivel. Az egészséges fekvés megtestesítője. Igazi impozánsság, ámde tartózkodás is jellemzi őt egyben. Akár 5 különböző színben kapható. 



Hol találunk igazán jó minőségű franciaágyakat? 


Nálunk olcsó, megfizethető áron juthat import minőséghez! Az összes méretben és kialakításban kapható ággyal várjuk vásárlóinkat hatalmas anyag-és színválasztékban. Árult termékeink kifejezetten a legnépszerűbbeket fedik le.

Üzletünk SZINTE NAGYKER ÁRAKON árul minőségi franciaágyakat és matracokat, széles választékban. Tekintsd meg a kínálatot!

Címkék: