A franciaágy matracválasztás: hideghab vagy extrarugós

A fő két matractípust ajánlunk a franciaágyakhoz, ezekből a matracokból fogy a legtöbb nálunk. Hideghab és acélrugós matracokról néhány szó.

Az acélrugós matrac önmagában elavult technológiának számítana, de mi ezt is továbbgondolva, az új korok igényeire szabva dobjuk piacra ezeket a matracokat. Vastagabb és jobb minőségű acélrugókat használunk, illetve a rugók házai meggátolják, hogy ezek kiforduljanak, kiszakadjanak a helyükről. Ezek a matracok még mindig a legolcsóbbak, de sikerült elérnünk egyfajta minőségi ugrást a megerősítésekkel, ezért már-már felveszik a versenyt a legújabb típusú matracokkal is.

A hideghab matracokról azt kell tudni, hogy az anyagsűrűsége és milyensége határozza meg a "sejtszerkezetet", ami azért fontos, mert nem mindegy, hogy mennyire lélegzik, szellőzik át az anyag, mennyire marad rugalmas, mennyire "keményedik" fel, mennyire marad tartós. Az olcsóbb hideghabmatracokat úgy adják el a franciaágyakhoz, hogy ezek nagyon kis anyagsűrűségűek, ami főleg az olcsóbb anyagválasztásból fakad. A mi matracaink poliuretán anyagból vannak, amik garantálják a kényelmes franciaágyat.

Miért is jó ez a hideghab matrac? Mert gyors "reakcióidővel" felveszik a test teljes alakját, ugyanolyan nyomással, így nem alakulnak ki visszanyomások, nem lesz kényelmetlen a fekvés, nem fog sehol sem nyomni alvás közben. Amikor pedig nem fekszünk rajta, akkor visszanyeri gyorsan az eredeti pozícióját a szerkezet, nem marad benne a "testünk". Az olcsóbb matracok egy-két év után elgyengülnek, viszkoelasztikus képességeikből vesztenek, új matrac után kell nézni.

Vásárláskor fagassa ki a franciaagy.net eladóit a matracokról, mert tanácsot és bővebb felvilágosítást tudnak adni a típusokról, matracokról, technológiáról...

Üzletünk SZINTE NAGYKER ÁRAKON árul minőségi franciaágyakat és matracokat, széles választékban. Tekintsd meg a kínálatot!

Címkék: