A franciaágy és a matrac méretei

Különböző méretű franciaágyak vannak, és természetesen így a matracok is ilyen méretekben kaphatóak. A nálunk kapható franciaágyak igazodnak az elterjedt, európai szabványokhoz, de mégsem lehet egyértelmű mindenkinek, hogy milyen méretűek is lehetnek a franciaágyak. Ez a rövid áttekintő bejegyzés reméljük, sokaknak segít eligazodni.

A méretválasztásnál sok minden tényezőt figyelembe kell vennünk, gondolva a jövőre is. Először is, hányan fogunk rajta aludni? Ha egyedül élünk, és így legtöbbször egyedül is alszunk, akkor értelemszerűen elég a legkisebb méretű ágy is, de ha friss házasok terveznek franciaágyat venni, és mondjuk valóban jó minőségben, ami évekig kiszolgálja őket, akkor gondoljanak arra is, hogy a csemetéjük is köztük alhat, később is befészkelheti magát oda harmadikként (és általában keresztbe fekszik). Akkor pedig kell a nagy franciaágy. A méretválasztás függ a hálószoba méretétől is…

Négy különböző méretű franciaágyat különböztetünk meg, nem számolva a saját, egyedi megrendeléssel készülő, egyedi méretezésű ágyakat. A négy szabvány méretű franciaágy méret, ami a fekvőfelület nagyságát jelenti, alább következik.

140X200 cm-es franciaágy: ez a legkisebb méret, igazából egy emberes, illetőleg kisebb hálószobába ajánlatos, ahol nem fér el kényelmesen nagyobb. Ha két emberes, akkor igazán szerelmes, összebújós méretről beszélhetünk, hiszen kényelmesen csak úgy fér el egymás mellett két ember, ha összebújik. Kisgyermekkel abszolút nem, illetőleg a távolságot betartani kívánóknak nem ajánlatos.

160X200 cm-es franciaágy: ez a klasszikus, igazi franciaágy méret. Ez az egyik legélhetőbb és legelterjedtebb méret is. Ez a 20 cm is nagyon sokat tud jelenteni, még ha elsőre nem is tűnik soknak. Kisgyermekkel talán már meg lehet próbálkozni néha-néha, ha nem is huzamosabban, de elfér két ember között egy kis csemete.

180X200 cm-es franciaágy: ez már igazi kisgyermekes ágy, tehát 2+1-es, itt már egyik szülő sem kerül le a földre.

A 200X200-as méret pedig az extra nagy, amihez nagy hálószoba is szükségeltetik, hogy ne legyen kényelmetlen a franciaágyat kerülgetni. Ezek a standard méretek, amik közül érdemes válogatni, hiszen a legtöbb kiegészítő (ágynemű, lepedő, huzat stb.) ezekhez készül. Az egyedi méretezésű franciaágy nagyon ritka, csak az extra magas embereknek kellhet. Általában azonban egy 2 méteres ember is elfér egy 180X200, vagy 200X200-as franciaágyon, hiszen akkor kicsit keresztben feküdve kényelmes számára is.

A méret természetesen az árat is befolyásolja. Általában minél nagyobb, annál drágább, de ez természetes is. Egy 140X200-ashoz képest a 180, vagy 200-as szélességű elérheti a 40%-os többlet árat is.

Fontos, hogy a matracok is ilyen méretekben készülnek. Az ágyak szabvány méretének alsó határa, amikor még nem franciaágyról, hanem sima ágyról beszélünk, az 90 cm. Tehát 90X200-tól indulnak, és a többi méret ugyanaz, mint a franciaágyak esetében is. Egy igazán kényelmes franciaágy nem szivacsos, rugós, hanem valamilyen modern matrac. A következő bejegyzésünkben ezt a témakört járjuk végig, bemutatjuk, hogy miért érdemes memóriahabos vagy éppen egyéb modern matracot választani (és amiből kiderül, hogy miért áruljuk mi is a legtöbb franciaágyunkat ezzel a matractípussal).

 • Kedvezményes kiszállítás

  Fuvarozó partnereink kedvező feltételekkel szállítják ki a nálunk vásárolt franciaágyakat egész Magyarországon.

 • Hívjon: (+36) 70 / 626 50 33

  Várjuk szeretettel! Kérjük vegye figyelembe, hogy telefonos bejelentkezés minden esetben szükséges!

 • Címünk

  Megtalálnak minket Budapesten a következő címen:

  1151. Budapest, Székely Elek út 11.

  (M3 Logisztikai központ területén, a 8. rámpánál).

Kérdése van, kérje ingyenes visszahívásunkat!

code

Köszönjük üzenetét elküldte a rendszer számunkra.

Minden jog fenntartva 2014. Franciaagy.net - Made in LuckyNum13. Anyánk a kanape.net.

Felhívom