Az alvás fontossága - mert kell egy jó franciaágy


Amin nem szabad spórolni, az az ágy. Tekintve, hogy életünk közel harmadát pihenéssel töltjük, így nem mindegy, hogy milyen franciaágyon tesszük azt meg, milyen a matrac, milyen a hálószobánk egésze.

De miért is fontos a pihenés, az alvás? A napi dekoncentráltság, levertség érzése, netán depresszió, memóriazavar, vezetés közbeni (és állandó) álmosság. Ez mind-mind a kialvatlanság tünete. Félreértés, ha valaki azt mondja, hogy ő alszik eleget, hiszen lefeküdt időben, majd 7-8 óra múlva kelt fel az ágyból. Valóban, a szervezetnek 7-8 órára van szüksége a regenerálódáshoz valóban (felnőttek esetén), de mi történik ez alatt az időszak alatt? Ha kényelmetlen az ágy, nem megfelelő a matrac-szivacs rajta, túl puha, túl kemény, vagy éppen külső fények, hangok zavarnak, akkor az alvás nem lesz kielégítő a számunkra.

Az egyik legfontosabb terület, a memóriazavar. Kimutatták, hogy, aki megfelelő időt és megfelelő minőségben tölt el alvással, annak csak 20-30 évvel később kezdődnek memóriazavarok.

A modern technika is romboló hatással van: a legtöbb elektronikus kütyü (tablet, telefon, laptop) olyan frekvencián dolgozik és olyan fényt bocsát ki, ami az alváshoz és a test fizikai és szellemi regenerálódásához szükséges hormontermelést megakadályozza, vagy részben gátolja. És hányszor visszük be ezeket az eszközöket a franciaágyunkba, és tesszük magunk mellé, vagy esetleg fél méterre a fejünktől?

Az alvási fázisoknak mindegyikének be kell következnie, mert különböző agyi területekre, különböző módon hatnak, és csak így következhet be a pihentető alvás.

Lányoknak pedig igen fontos érv lehet a mély és rendezett alvás mellett, hogy fiatalít, szépít is a kiadós alvás.

Az alvászavar leküzdéséhez adunk néhány tanácsot:
-Kényelmes ágy, franciaágy;
-Rendezett napi ritmus;
-Időben való lefekvés;
-Rendszeres testmozgás (esti séta is akár…);
-Kamillatea lefekvés előtt 1 órával;
-Tévézés, laptopozás helyett olvassunk, vagy vegyünk egy jó forró fürdőt közvetlenül lefekvés előtt;
-A hálószobánk legyen csendes, hűvös, sötét.



Üzletünk SZINTE NAGYKER ÁRAKON árul minőségi franciaágyakat és matracokat, széles választékban. Tekintsd meg a kínálatot!

Címkék: